Workshop boetseren
onder leiding van Joke v.d. Heide

=Een talent van Joke is de kleikunst, waar ze tegenwoordig workshops in geeft. “Ik ben dan wel geen kunstenaar”, vindt ze. “Maar ik kan mensen wel begeleiden. Bovendien is vooral erg gezellig.” En gezelligheid is een sleutelwoord in de galerie van de Van der Heides.=

Zaterdag 16 februari
Galerie de Parken
Parkweg 1, 9865 VN Opende

Zaterdag 16 februari togen zeven Rode Wiefkes naar Galerie De Parken in Opende (nabij De Skieding).

Al vanaf een afstand waren de vele rode ballonnen en paarse versieringen te zien om de weg te wijzen naar de parkeerplaats en de ingang.

In het bijgebouw van de woonboerderij heeft eigenaresse Joke een ruime galerie met keramiek en schilderijen, gemaakt door diverse kunstenaars en cursisten. We werden ontvangen door Lady Helena met koffie, thee, sapjes, zelf gemaakte hartige hapjes en zoetigheid.

In de aangrenzende serre, met geweldig goede lichtinval, maakten we onder leiding van Joke, naar een voorbeeld, een dame met een laagjes jurk. Wie iets anders wilde maken, binnen de mogelijkheid van tweeenhalf uur, mocht dat zeker doen…een van de wiefkes was wat dwars en wilde liever bloemetjes boetseren. Lady Helena kwam af en toe langs met de hapjes en de dochter van Joke met koffie en thee.

Wat werd er ijverig gewerkt! De conversatie viel vaak stil, de concentratie steeg en er ontstonden prachtige kunstwerken. Maar wat is het moeilijk om een leuke dame te boetseren, mei 't swit op het kopke, nam de hilariteit toe naarmate de bevallige rondingen vorderden. Zie hieronder wat zoal ter sprake kwam...

Mooi geproportioneerd, dat is wel een cup D”

Ja, ze heeft een stevig onderstel”

Die borstjes moeten groter”

Wat is het systeem?”

“’t is een strenge dame hoor”

Mooie flappen, maar je ziet haar boezem niet meer”

Ik mis een model”

Ze heeft een goed voorsteven en Popeye armen”

M’n hoofd valt eraf”   “ Zit je hoofd er al weer op?”

Ik hȃld ‘hem goed fêst”

Ik zal de tieten nog even oppoetsen”

Ja, ja, het was me een geslaagde middag! De laatste hapjes werden weg gewerkt, een paar dames investeerden in een kunstwerk (er werd driftig geleend en zelfs manlief moest geld komen doneren) en de glazuurkleuren werden uitgekozen. De werkstukken zullen worden gebakken en later wordt nog een extra middag belegd om te glazuren tegen een vergoeding.

Lady Helena hartelijk dank voor je organisatie!