Op zaterdagmiddag 21 november zouden we met ongeveer 10 rode hoedjes gaan 'SPELEN'. Lady Tutte mei de Linten en markiezin Hannelore hadden bedacht dat we het spel LEVEND GANZENBORD buiten in het park van Staniastate zouden gaan spelen. Een beetje regen? geen probleem. De ladies waren gevraagd om dit keer in kaplaarzen te komen voor het geval dat.....er een buitje zou komen en het een beeeeeetje modderig zou zijn.

Maar het buitje was een heel langdurige bui en het was niet een beetje maar heeeeeeeel erg modderig.

En als vanzelfsprekend werd plan B van kracht.

We gingen BINNEN spelen in de kroeg HET WAPEN VAN OENKERK.

Het was een gezellige donkerbruine kroeg, ruimte genoeg en er was op onze komst gerekend. We begonnen met een kopje thee. De theedoos was helemaal op onze komst aangepast, hij was namelijk paars, dus welkom waren we zeker.

Na de thee, hebben we het ganzenbord in aangepaste Stijl gespeeld. Lady Tutte mei de Linten had namelijk wel de antwoorden, maar niet de vragen. Geen nood, de opdracht was nu: verzin de vraag bij het antwoord en zo werd het toch een heel aardig spel.

Als winnaar kwam het groepje van Queen uit de bus. Uiteraard waren zij dolgelukkig met dit resultaat!

Hierna werd het tijd voor een ander drankje en onder het genot hiervan mochten we ook even proeven aan de kroegquiz die ons voorgeschoteld werd. De uitbaatster gaf uitleg over dit fenomeen. Elke woensdagavond wordt er in dit lokaal onder grote belangstelling een officiële kroegquiz gespeeld . Misschien ook iets voor ons meisjes? Wie weet is het iets voor de planning voor het volgende jaar.

We werden ook nog verblijd met de komst van Sinterklaas en zijn zwarte Pietermannen, maar daar zijn geen foto's van. Het aloude spijkerslaan werd ook nog even door een paar ladies uitgeprobeerd en toen liep het zomaar tegen de klok van vijf. Ook bij spelen dient er wel geluisterd te worden naar het klokje van gehoorzaamheid en zo kwam er dus een eind aan deze knusse middag van binnen spelen.