Op Prinsjesdag was het vroeg dag. Rond half zeven vertrok de bus uit Surhuisterveen richting Quatrebas.

We vermaakten ons prima in de bus. Lukketien had ons Red Hat lied uitgeprint en dat is uit volle bost meegezongen. Wel hapjes geen hapjes....ja ze waren er wel!!! Nog voor de koffie kon iedereen ter voorbereiding op wat komen ging een Haags hopje tot zich nemen genieten van bij de koffie werd een overheerlijke bonbons geserveerd. Ook verder op de dag waren er nog diverse versnaperingen. We hoefden slechts het Malieveld over te steken en dan nog een paar keer de bocht om, om bij de tribunes te komen. Daar waren plaatsen voor ons gereserveerd.

We waren lekker vroeg op de plaats van bestemming dus konden we eerste rang gaan zitten. Dat hebben we geweten. We trokken veel bekijks en we werden vele malen geïnterviewd.

Er is een heus filmpje op YouTube in omloop.

Maar naast dat we druk waren met de interviews was er ook heel wat zien alvorens we de Glazen Koets konden aanschouwen. Koningin Maxima heeft heel leuk naar ons gezwaaid en stak haar duim op. Op de terug weg hebben verschillenden van ons ook even oogcontact gehad met de koning.

Op een regionale tvzender moeten wij een beetje te zien zijn geweest.

Na afloop van de rijtoer wilden we even op chique iets drinken, maar helaas, hoe mooi we er ook uitzagen, bij onze outfit had nog een polsbandje toegevoegd moeten zijn en tja, die hadden we niet. We zijn wel door heel veel mensen op de foto gezet.

Wij hebben onze toevlucht elders gezocht, in het pannenkoekenhuis op het Malieveld. Tja sommigen van ons moesten eerst even uit de band springen, maar daarna was er tijd voor een glas vul maar in.

Hierna zijn we met een tussenstop om even een hapje te eten weer huiswaarts gekeerd. Moe, maar met een tas vol leuke herinneringen die we niet zo snel zullen vergeten. De foto's van de bus en de tribune waren te leuk waardoor er geen ruimte meer is voor de foto's van het diner.