Het uitje van september bracht ons naar Assen, waar de eerste Noord-Ned-Red-Hat dag plaats vond.

Na een prachtige autorit via binnenwegen stond de koffie klaar. natuurlijk was er ook iets lekkers bij in de vorm van petit fourtjes.

Het ochtendprogramma was verschoven naar het middaggedeelte. De ochtend werd gevuld met een uitgebreid welkomstwoord. Daarna kreeg iedere chapter het woord om iets te vertellen. Vooral om het verhaal van de Queen uit Winsum werd smakelijk gelachen. Zij vertelde heel smeuiig hoe zij haar hoed in een seksshop gekocht had.

Lucky Lady Alma aan het woord. Zij vertelt iets over onze chapter. de leuke uitjes die we gedaan hebben zoals naar Borken, de solexrit en de het ritje met de tuk tuk. Ook geeft ze op humoristische wijze enige uitleg over onze naam. Haar optreden valt in de smaak en ze krijgt dan ook veel applaus. 

Het was weer een uitstekend verzorgde lunch

In Winschoten schijnt er een winkel te zijn die zich gespecialiseerd heeft in paarse en rode kleding. Deze winkel is nu niet direct geschikt om voor een uitje te gebruiken, daar er maar plaats is voor vijf mensen tegelijk.

Na de lunch kregen we een presentatie  verzorgd door Margaret Art. Haar echte naam is Margreet Breukink. Margreet vertelde heel boeiend over het thema: Vijf eeuwen aan tafel. De plaatjes op het scherm ondersteunde haar verhaal. In de Middeleeuwen was er helemaal geen sprake van een rijk gevulde tafel. In ieder was er geen sprake van een mooi servies of een veelvoud aan bestek. Het was in de Middeleeuwen veel meer gebruikelijk dat een ieder zijn eigen lepel meebracht.

Pas veel later is men begonnen met heel uitgebreid en precies te dekken,

zo precies zelfs, dat er een bordenmeter aan te pas kwam. De laatste ontwikkeling is dat in deze tijd de prachtig gevouwen servetten

afgeschaft zijn. Het zou niet hygiënisch zijn. Een ander heeft dan immers al aan jouw servet gezeten.

Margreet wist haar presentatie boeiend te houden tot het eind.


En deze lady is verantwoordelijk voor het bijhouden van deze website. Eindelijk een glimp van haar.


Na de presentatie was het officiële programma afgelopen, maar gezien het mooie weer bleef bijna iedereen nog even buiten iets drinken. Onze pink lady heeft deze dag zeer goede zaken gedaan, handel zit haar in het bloed. En voor alles is een oplossing, geen hoed meer? dan maar een parasol.

 

Na dit samenzijn splitste groep zich in tweeën. De helft vertrok huiswaarts en de andere helft streken nog even neer bij het Leekstermeer. Maar beide groepen zijn het er samen roerend over eens dat het een gezellige dag is geweest.