TREINTJE  TREINTJE

 

                                         10 AUGUSTUS 2019

Negen rood gehoede ladies en twee paarse augustus nymphen vertrokken zaterdag 10 augustus vanuit Buitenpost en De Westereen met de stoptrein richting Leeuwarden, want het organiserend comité Jonkvrouwe Lucketyn en Madame de Pompadour namen ons mee voor 2 treinreisjes.

In Leeuwarden aangekomen werd, om bij het VVV-kantoor te komen, de strijd aangegaan met de wind op orkaankracht. Tsarina Catharina beleefde een Marilyn Monroe momentje, oh-la-la…een kilo tafelkleedgewichtjes (suggestie Lady Helena) aan de jurkjes zou welkom zijn. De treinkaartjes waren binnen en de barre tocht ging verder naar het Wilhemina plein waar het treintje net aankwam

De barre tocht ging verder naar het Wilhelminaplein, waar het treintje net aankwam, maar de machinist nam het ervan en hield eerst een klein uurtje pauze.

We hadden mooi de tijd om bij Fellini de muntthee, koffie en oa. de Queen rode wijn (”en dat overdag!”) te proeven.

De pauze was voorbij, we konden in het treintje! We kregen audiodopjes uitgereikt, waarmee we in het Engels, Duits, Frans, Fries en Nederlands de  uitleg over het ontstaan van Leeuwarden  vanaf het jaar 0  konden volgen.


Helaas gaat er dan ietspietsie mis. Het treintje mag van de beveiliging een afgezet pad van 3 meter niet oversteken richting de Wirdumerdijk,

omdat er een festival “Into the grave” plaats vindt.

Het is een half uur wachten op politieassistentie.  

Ondertussen zijn er zwierige contacten tussen de festivalgangers en ons meisjes met de rode hoeden. We zwaaien dat het een lieve lust is.

Er is veel overleg tussen evemenetenbeheer en politie, maar men is onverbiddelijk …na een half uur stilstaan rijden we in een vaartje terug naar het startpunt.

We konden ons geld terugkrijgen, maar vonden het te sneu voor de treinenman, hij mocht het houden. Tijd voor de nazit, maar oooh…wat een wind. Nergens een terrasplek voor ons 11-en en overal pal op de wind. Bij Het Broodhuijs werd neergestreken, maar na een half uurtje onder een vervaarlijk klapperende mega parasol, waaiden de glazen kletterend op de grond, wat voor de meesten het sein was om binnen te gaan zitten.

 paarsrode gezelschap de stoptrein in naar Buitenpost voor de terugreis.

We hadden weer een enerverend uitje gehad