Het Loo en de hoeden van Bea 30 april

Anno 2017 vieren we al een aantal jaren koningsdag op 27 april, maar dit jaar hebben 14 meisjes ook nog een keer de traditionele   koninginnedag op 30 april gevierd. We vertrokken 's morgens in de vroegte, om iets over negenen vanaf een klein stationnetje (met hele hoge trap) per trein naar Het Loo.
 
Via een overstap in Leeuwarden, Zwolle en Deventer kwamen we in Apeldoorn aan waar we aansluitend met  een lijnbus tot  de Gedenknaald konden komen om vervolgens het laatste stukje per voet af te leggen. Een hele onderneming dus.
Behalve op het traject Leeuwarden - Zwolle was er geen gelegenheid geweest om onze eigen catering operationeel te maken  
Bij de Stallen begonnen met onze inwendige mens te voorzien van eten en drinken.
Nadat een ieder zich van een toegangsbewijs voorzien had, betraden wij de grote oprijlaan en schreden wij richting paleis. Sommigen lieten zich vervoeren met een kleintje Koninklijke Bus.
Op naar de hoeden van Bea en wat waren het er veel!
Helaas zelf passen was er niet bij. Alleen maar kaiken kaiken en niet passen!
Een hele mooie balkonsessie was wel voor ons weggelegd .

Stilleven van onder andere de catering

Hierna belandden we met ons allen in de tuin, alwaar we ons wat verspreidden. Een aantal van ons zijn helemaal achterin de tuin beland en daar hebben we een defilé afgenomen van diverse toeschouwers die aan ons voorbij trokken èn ons wilden fotograferen natuurlijk. Via Japan, China en vele andere landen veroveren we met onze betoverende glimlachen de hele wereld. 
Na heel erg van de tuin maar vooral ook van het mooie weer genoten te hebben keerden we terug naar de stallen alwaar we nog een drankje nuttigden en genoten van het amoureuze verhaal van onze Queen.
 Zij was daar een, ik zeg met opzet een, want zij heeft al een echte vaste prins op het witte paard, maar goed zij ontmoette daar nog een andere prins wel één zonder wit paard. Een aantrekkelijke man voor wie er van houdt......
Ze werd uitgenodigd om met hem aan de zwier te gaan, edoch Queen bedankte voor de eer en liep verder. Even later kwam de prins aangesneld met de mededeling dat Queen iets verloren had en drukte haar een papiertje in de hand. Op het papiertje stond het 06 nummer van John, de naam van deze prins. Dus als Queen nog spijt krijgt, er is een weg terug, ze kan alsnog op de uitnodiging ingaan.

Als ze dit zou doen zou deze John waarschijnlijk met de mond vol tanden staan en dit laatste zou misschien een groot geschenk zijn voor deze man bij wie hier en daar een tand en een kies ontbreekt.

Het liep inmiddels tegen half vijf, hoogste tijd om weer te vertrekken. Het was jammer dat we niet de beschikking hadden over een koninklijk treinstel, waardoor we nogal verspreid een plaats konden vinden. De catering heeft in de trein nog slechts mondjesmaat haar citroensap en dixap af kunnen zetten.
Rond half acht waren we, allemaal moe maar zeer voldaan, weer terug bij het begin. Op een klein stationnetje met een hele hoge trap.
  
was getekend
Hannelore, markiezin tegen wil en dank