14 februari 2020

                        DE LAWEI DRACHTEN

          FRENCKEN & WIERSMA WAAGSTUKKEN

Op 14 februari was er een uitje naar schouwburg De Lawei om een cabaretvoorstelling bij te wonen. Het leek iedereen erg leuk en we zouden dus met 18, nee 17, oh nee toch met 18 ladies naar het theater gaan.

Na een beetje een valse start, want wat is nu achter  en wat is nu voor? Heel makkelijk, daar waar de rode loper ligt is voor en daar waren dan ook de meeste rode hoedjes en een paarse te vinden. Gelukkig bestaat er zoiets als mobieltjes, zodat de achter dames, waaronder de lady met de toegangskaarten toch op tijd elkaar vonden.

 

 

Lady Lize heeft hem gevonden, haar Valentijn

De afspraak zit in de knip. Dat wordt vast heel gezellig.

En als je dan de volgende dag jarig bent, dan geldt de omgekeerde kleurencode: paarse hoed en rode jurk. proficiat Lucketien


Wachten op wat komen gaat...

Ja, ik ga mee, of nee toch maar niet. We gaan op vakantie en tja, je kleinkind zien is een voorstelling apart. Kan het kaartje ingeruild worden? Tuurlijk.

Maarre we gingen niet. kan ik dan toch weer mee? jawel, het kaartje is nog te koop, alleen is het nu wel 4 euro duurder.

Tja je moet er wat voor over hebben. Toch blij dat ik er bij ben. Mijn stralende lach getuigt hier van.


Eerlijk is eerlijk, de voorstelling viel wat tegen, maar de nazit was heel erg gezellig. Zo gezellig zelfs, dat een jongmens van mannelijke kunne vroeg of er ook plaats voor hem was. We hebben het in overweging. Hij in de rol van mascotte, dan zou het heel goed kunnen...…. helaas is er geen foto van het jongmens beschikbaar, maar wat niet is kan nog komen. Een van ons schijnt connecties bij De Lawei te hebben.

En we zitten zo gezellig en we zijn zo tevree.

 

 

En er gebeurde nog veel meer tijdens de nazit. Het hondje van Janny werd voor een week overgedragen aan Tineke. Als dat geen rode hoeden zusterliefde is, om voor elkaar in de bres te springen als dreigt dat hondje een week alleen komt te zitten omdat baasjelief met vakantie gaat. Gooi het in de groep en de oplossing is nabij.

 

Maar dan zijn we nog niet aan het einde van het verhaal.

Einde van de avond bleek de auto van onze bijna jarige Jonkvrouwe Lucketyn opgesloten bij de Chinees!!
Gelukkig was Vice Queen Lady Adele met haar koets  in de buurt, zij was de BOB voor passagiers uit Buitenpost,
er was in de koets precies nog plek voor het kleine gatje van de jonkvrouwe en
is zij keurig  om 12.00 uur thuisgebracht
afbeelding.png
waar haar gemaal haar op tijd kon feliciteren met het behalen van het nieuwe Kroonjaar

Dit alles heeft de day after onze gemoederen nog al bezig gehouden gezien de vele appjes en het mooie verslag per e-mail. Het is uiteindelijk een hele vrolijke avond geworden waar we toch met heel veel plezier op terug kunnen kijken.