COCO CHANEL

De animo was groot en bijna iedereen had zich dan ook aangemeld om deze voorstelling te gaan zien. We waren mooi op tijd en hadden mooie plaatsen, vooraan, toegewezen gekregen. De meesten van ons hadden rekening gehouden met het feit dat een hele grote hoed bij een theaterbezoek heel storend kan zijn voor diegenen die achter onze  ons zitten, vandaar dat de hoeden van een iets bescheidener aard waren, maar desondanks kleurde zaal prachtig rood door onze aanwezigheid.

Het decor was veelbelovend en de opening was heel treffend. Inez kwam van achteren door de zaal heen, interacterend met het publiek en natuurlijk maakte ze ook een opmerking over de outfit van ons.

Daarna betrad ze het podium en begon ze "haar" verhaal, het verhaal van Coco Chanel te vertellen. We zagen echt een vakvrouw aan het werk, die ons meenam, terug in de tijd. Via een  korte beschrijving van haar jeugd, kwamen we bij de opening van haar eerste winkel rond de 20ger jaren van de vorige eeuw.

In het verhaal werd duidelijk, dat er voor Coco geen eeuwige liefde was weggelegd, maar dat het wel een uitstekende ondernemer was die met stijl en elegantie een heel wereldimperium heeft opgebouwd.

Zij was het die ons vrouwen bevrijdde van de strakzittende corsetten met de baleinen en de vele veters die strak aangetrokken dienden te worden.

 

In de pauze was iedereen zeer geanimeerd met elkaar in gesprek. Er werden van allerlei wetenswaardigheidjes met elkaar uitgewisseld, en foto's gemaakt natuurlijk.


Na de pauze vertelt Coco haar verhaal verder. Ze was bijna getrouwd met een tsaar, dan zou ze een Tsarina geworden zijn. Natuurlijk dachten wij allemaal aan onze eigen Tsarina, die er dit keer vanwege een vakantie niet bij was. Coco vertelt ook hoe het haar vergaan is in de oorlog. De jerseystof is ze vanuit noodzaak beginnen te gebruiken, maar het bleek later een groot succes te zijn. En tja, haar rol die ze speelde in de oorlog.....wel een tante die wist hoe het spel gespeeld moest worden.

bijna aan het eind houdt ze nog een modeshow, waar bij Queen en vice mogen assisteren. Beide ladies hebben zich voortreffelijk van hun taak gekweten.

Het moge duidelijk zijn, het was voor iedereen een avond van:

GENIETEN MET VOLLE TEUGEN