LIEVE REDDIES.
Een “tuttelmiddag” zou het worden. Nou het werd een complete “confrontatie” ( met jezelf wel te verstaan)
Dachten jullie dat zwart voor kleding een juiste keuze is? ( natuurlijk het kleedt af indien nodig en bij wie is dat niet het geval ? en je kunt er alles mee combineren) echter meisjes...FOUT FOUT, ten eerste zwart is geen kleur en ten tweede zwart staat niemand ( nee.. ook niet op begrafenissen ) volgens onze kleurenanaliste Arina.
Dachten jullie dat “naturel” dus zonder make up, de straat op charmant is??? Nou vergeet het maar KAN ECHT NIET hoor is een duidelijke “afknapper”.
OK.. er zijn Reddies onder ons die zonder plamuur de slaapkamer niet uitkomen ( ik verzin dit niet... ik heb het gehoord ) maar er zijn er ook die een dag- en een nachtcrèmetje voldoende vinden, ze zijn wel mooi van zichzelf, denken ze . Nou.. een halfuurtje aan het werk met je gezicht onder toezicht van Paula onze visagiste en je merkt wel hoe FOUT die gedachte is. Een uurtje “onder handen” bij Marijke onze manicurespecialiste en je gaat nooit meer zonder huishoudhandschoenen aan de afwas ( ach, jullie hebben natuurlijk allemaal een vaatwasser dus moet ik anders verzinnen uh.. het gemak schrobben dan maar)
Nou hebben jullie het door. De Reddies moesten figuurlijk gezien “met de billen bloot” hoor. Alle make-up eraf, nagellak verwijderen, rare badmutsjes op, het leek verdorie wel een voorbereiding voor een operatie.
Kleurenanalyse: wit slabbetje voor en allerlei lapjes over de schouder gedrapeerd en dan de eerste vraag.” is het wel je echte haarkleur ?” nou ja zeg moet ik daarop antwoorden?, jazeker anders kloppen de adviezen niet!!.. hup een vergrootglas voor je oog... dacht je toch altijd grijze ogen te hebben blijken er ineens allerlei bruine puntje om de iris te zitten.. héél apart hoor.. is echt mede bepalend om te zien of je een wintertypje bent.
Visage: weg met al die troep die er nu op zit nu.. eerst een basis, een concealer om te maskeren , foudation, oog schaduw, lijntjes om ogen en lippen. leuke schaduw om de ogen... nee nou niet zeuren dat het zoveel werk is, vooruit naast de tandpasta een bakje met al die spullen, een paar dagen oefenen en je weet niet beter.
Manicure, heerlijk weken in paraffine, zalige massage, voorzichtig met die nagelriemen ook nog even een leuk kleurtje erop een klaar ben je voor het bal ( of de conventie).
Hoe dan ook... we weten weer waar we staan. een geinige middag, veel opgestoken .Er was een Wintertype , een Herfsttype, een Lentetype en vele Zomer typjes. 8 van de 10 meisjes zijn zomertypes volgens onze kleurenjuf. In één opslag sorteerde zij mij bij de Zomertypen,kwam geen lapje aan te pas ach ja een “ dertien in een dozijn” type hé. Nee dan de Tsarina en de Jonkvrouwe, dat was andere koek ... Nou ja dat zien wij ook wel natuurlijk.
Maar, zonder gekheid, iedereen ( behalve ik) zag er na al die ingrepen zó prachtig uit. Als alle adviezen over andere haarkleuren en lichtere of donkere kleuren lipstick worden opgevolgd nou dan..... De moraal???? doe wat je lekker vindt, draagt wat je denkt dat je staat en waar je je goed in voelt, maar........houdt in je achterhoofd de zeer waardevolle adviezen, uiteindelijk kán het leuker.
Affijn het was een heel leuke middag, Paula wat zag het er prachtig uit bij jou en wat heb je er veel werk van gemaakt. Marijke jij hebt de hele middag
zitten zwoegen op die handjes, volgende keer wordt jij in de watten gelegd hoor. Rineke wat heb je indruk gemaakt met je adviezen. Het was super, heel veel dank alle drie.
Rest mij nog te vermelden dat er weer veel te drinken en te vr.. eten was, jammie jammie ... weer aan de ruime kant natuurlijk ‘t-schijnt niet bescheiden te kunnen.
Nou alle afwezigen weer bijgepraat ?? Tot 28 februari dan maar bij Mo voor de borrel. Alle zieken en zwakken... BETERSCHAP
Warme groet Lady Luce