Boerengolf ?? Nou nee niets voor mij zeg.
Alleen het woord "golfen" roept bij mij al associaties op met "kouwe kak"... heb je die beoefenaars al eens gezien of meegemaakt ?
Wat zeg je ? Is het niet meer zo erg ?
Met tennis ging het net zo in het verleden? ok.ok. maar toch kost het je nog een vermogen hoor om lid te worden van zo'n "golfclub".
Boerengolf is anders, zeg je ?
Nou hoe dan ... een klompje aan een stok en dan tegen een klein formaat voetbal tussen de koeienvlaaien doorslaan... waar zie je me voor aan zeg !
Is het de bedoeling dat ik toch mee doe ?
Lieve heeft het georganiseerd? en we hebben afgesproken altijd als je kunt, mee te gaan.
Je hebt gelijk, dan ga ik mee maar alleen als ik een rode hoed op mag.
Oh dat moet nou juist. Goed ik ben om.
Hé, hé, hebben we het toch nog gehaald, dachten we veel te laat te komen, blijken we de eersten te zijn,
Affijn eerst maar koffie! Daar heb je de anderen al, wat zeg je ? ja het "ruikt" hier natuurlijk een beetje, het is wel een boerderij zeg.
Oh er is een koe aan het kalven, even kijken ?
Het is een stiertje nou ja ook goed.
Nu even opletten boer legt het spel uit.
Twee groepen Blauwe bal en Rode bal.
Rood slaat richting rode vlag,
Blauw slaat daarna en is de bal niet zo ver gekomen als rood dan nog een keer slaan.
Wel twee streepjes op papier zetten, want wie de meeste streepjes heeft, dus de meeste slagen nodig heeft om de bal te "emmeren" is de "loser".
 
Wel vrouwen .. aan de slag dan maar.
Jeetje Gelly heeft flink kracht zeg, goed meid houwen zo.
Hé kijk Hinke nou, hou haar in de gaten, da's een goeie ! Wel steepjes zetten hé, hoeveel hebben jullie er al... acht, dat kan helemaal niet.. moeten er veel meer zijn.
Kijk daar slaat Nynke de bal in de sloot. Lieve,snel haal hem uit het water, ja jij hebt tenslotte het materiaal daarvoor in handen. Zeg.. in groep blauw slaat steeds dezelfde figuur, hebben jullie dat gezien ?
't-is wel de bedoeling dat je om de beurt slaat hoor, wat zeg je, jullie zetten de sterkste in, nou dan doen wij dat ook.
Rita wil wel schrijven, heeft niet zo'n goede slag.. nou valt wel mee hoor.
Nee.. Geertje is nu aan beurt, Tineke (gelukkig ben je er ditmaal bij) jij bent al geweest, een wat mindere slag helaal, zeg je .., geeft niks jôh, hebben we allemaal wel een keer.
 
Tijd voor de lunch ?
Ja lekker ik ben inmiddels wel aan een broodje toe. Nou nou dat ziet er geweldig uit, wat hebben jullie je uitgesloofd reddies.
Salades, fruit, heerlijke broodjes, frisdranken en há eindelijk.. een wijntje, dat glaasje zal mijn slag na de pauze zeker beinvloeden, op een goede manier hoop ik.
 
Wat zeggen jullie, moeten we weer aan de gang ? hoeveel "holes" nog? zes? hoeveel zijn het er eigenlijk? wat zeg je ? tien???
Mijn hemel, halen we dat wel?.. nog drie dan maar . ok.
Jeetje ik vind het intussen om te gieren (nee niet de mest, suffie) deze "sport" , blij dat ik gekomen ben.
Hé , hoor je dat... er wordt `getoeterd` vanaf de weg, even koninklijk zwaaien maar, we zullen natuulijk wel opvallen op deze weide met onze rode hoeden (geen petjes gelukkig deze keer, wel sjaaltje om de hoeden gebonden tegen de wind...geinig hoor').
Weer een sloot over, wie slaat er.. Ria jij nou eens een keer, oh je schrijft liever, dan ik maar eens proberen, dat wordt niks vrouwen ! nou wat zei ik, had het maar een ander laten doen. Stoppen we ermee ? Okee punten tellen dan... wat zeg je Rood heeft gewonnen.
Geloof jij het ?? De helft van de tijd stond ze niet op te letten. Niet zo fanatiek ?? Wie is hier nou fanatiek. Gaat het om de lol ? Ach ja je hebt gelijk en wie wint moet tenslotte een rondje geven, kom op naar de stal.
 
En zo was het nog lang heel gezellig en bleek de hele middag een groot succes (Lieve, dank daarvoor)
Kijken jullie (alsjeblieft alsjeblieft ) eens op de side, daar staan de foto´s. Adèle doet zo haar best voor deze side, reageer nou eens op rodewiven,jimbo.com
 
Tot gauw, een "Golfer".