Een waterige barbecue.

 

Na wekenlange radiostilte verscheen er plotseling een bericht op de telex.

Barbecue bij Lieve in Zuidhorn.

Gelukkig er komt weer leven in de brouwerij.

Ik rijd wel, wie wil meerijden.

Nee joh.. we gaan met de trein, of nee, toch maar met de auto of misschien.. de fiets vanaf het station Zuidhorn?

Queen is nl. geblesseerd aan been, moet dat ontzien.

 

Jeetje het weerbericht belooft niet veel goeds, we gaan maar naar het "derde perron" een hapje eten, nou nee ben je gek, toch maar de barbecue, we kunnen toch wel tegen een spatje?

Chaos compleet.. wie niet elk uur de mail bekijkt, kan voor verrassingen komen te staan.

Afijn sommigen met auto anderen met de trein.. het wordt uiteindelijk een buiten barbecue bij Lieve.. Hèhè, we zitten !

Nou schenk maar in en gooi wat op het vuur. Lang niet gezien vrouwen, hoe gaat het met iedereen.. kus, kus, je ziet er stralend uit, nou dank je jij ook ja .

 

Na het eerste rondje krijgt iemand van het thuisfront het bericht door dat in Buitenpost de kelders zo'n beetje weer vollopen van al het water dat naar beneden komt.

Nou in Zuidhorn schijnt de zon en wij Rode Wiven houden met heksenrituelen de regen op een afstand.

Lieve heeft heel goed rekening gehouden met water dus wat kan ons gebeuren.. Nou de rituelen hebben niet veel effect.

De kraan wordt boven opengedraaid en de parapluutjes zorgen in ieder geval dat er geen water in de wijn komt, echter de barbecue dooft wel spontaan en er staan ook hier er daar (dames) tassen vol water.

Lieve heeft optimistisch voorspeld dat wij reddies niet bang zijn voor natte pakken, dus we houden stug vol en waarachtig .. het wordt weer droog.

Er is een nieuweling bij ons aangeschoven Lukketiene genaamd, gezellig dat je er bent joh!

De stemming zit er weer ouderwets in en men komt zelfs tot enkele zinnige afspraken: maandelijks een" fly-in" te beginnen op 9 september en daarna elke tweede vrijdag in de maand, voorlopig bij Rineke in de Voorstraat, verdere info op de side. Rode hoed en paarse kleding verplicht !! ( deze bijeenkomsten staan los van het vriendenuurtje in de Point, dat is geen Red hat aangelegenheid).

Het wordt alweer aardig lacherig en luidruchtig, gelukkig heeft Lieve vriendelijke buren die zelf ook aan de barbecue zitten, hoewel..... zij zijn wel naar binnen gevlucht schijnt het, Lieve stelt voor om maar eens koffie te maken en en aantal actievelingen stroopt de mouwen op en gaan aan de afwas.

Tenslotte moeten we nog rennen om de trein te halen en in die trein natuurlijk weer de clown uithangen ( ach die arme jongen hij weet niet wat hij ermee aanmoet, is blij dat we niet tot Leeuwaren blijven zitten.)

Nou dag hoor, weer een lollige avond gehad.

Tot gauw ja doei doei. Autoportieren klappen en weg is iedereen.

  

NB. Lieve.... muchos gracias. het was super.