http://www.radiocapelle.nl/fotoreportage/760-ontvangst-red-hat-society-conventie/ Op onderstaande fotonummers onze Reddies: 19-20-21-22-23-24-25-26-27 133-179-196-197-198-212-213-290-201 292-296-322-323-324-325-326-327-328-329-330
Hoe was de conventie ? vertel !!
Nou leuk, leuk. De voorpret alleen al hè. Maar die bus nou dat was het einde hoor. Je weet we gaan graag per trein , vanwege de aandacht, maar Capelle aan de IJssel was wel een logistieke kwelling geworden. Eerst de taxi, dan zo’n keer of drie overstappen(trein) daarna nog met de metro of zo, nee deze oplossing met die bus ..super.
Verschillende Friese afdelingen stapten hier en daar onderweg in en tijdens de reis kon je ook eens met iemand van een andere chapter een woordje wisselen, hoewel.... of dat nou veel is gebeurd... ik wéét het niet. Hoe dan ook door dat kletsen hier en daar vloog de tijd en voor we er erg in hadden arriveerden wij gezond en wel in Capelle aan de IJssel. De ontvangst viel een béétje in het water want het plein waar iedereen moest verzamelen was wat te weids waardoor het maar een beperkt gezelschap leek terwijl er toch 34O Reddies aanwezig waren, bovendien was er een Kunst en Kitch markt, dus toen de burgemeester het openingswoord hield, was iedereen zo’n beetje aan de wandel langs de kramen en stond de goede man een beetje in de ruimte te kletsen. Nou was de geluidinstallatie ook niet “je dat” dus veel hebben er niet van meegekregen. Maar ach een kniesoor die daar op let toch, alle begin is moeilijk. De lunch, ja die lunch voortreffelijk hoor voor iedereen genoeg, dat kan wel eens anders uitpakken hè, maar nee hier alles prima prima, lekker genoeg te drinken ook ja. De terugreis in de bus was ook een voltreffer. Jonkvrouwe Lucketine en Queen Nyn hadden een leuk plaatsje midden in de bus ingepikt.. twee tafeltje met vier banken, zodat een gedeelte van ons jolig groepje het daar gezellig kon maken . Al gauw kwamen er diverse onschuldig uitziende “bidonnetje” ter tafel met een inhoud die niet zo onschuldig bleek te zijn, zoals daar was: beerenburg, port, wijn en nog wat alcohol vrij spul. Nadat er ook nog een koelboxje met worst, kaas, aardbeitjes, druiven en snoeptomaatjes te voorschijn was getoverd, kón het natuurlijk niet meer stuk.
Toch wel wat “melig” geworden van zo’n hele dag werd de conversatie af en toe weer wat dubbelzinnig en nadat na Heerenveen de wiefkes op een enkele “vreemdeling” na de bus voor zich zelf hadden kon het niet meer stuk. Er werden ( dat kan je natuurlijk verwachten na al dat geestrijk vocht) zelf Friese liederen aangeheven. Ik zelf heb daar niets van begrepen, maar vooruit, dat pik je dan maar hé? Ja dat was weer lachen joh.
Maar.. hoe was nou het programma? de vorige keren was je daar zo lyrisch over..
Ach ja, Zwolle, het Odeon theater, dat cabaret, gillen hoor en dat lunchen op die trappen van het museum zo leuk en Heerenveen in het stadion en ook dáár dat cabaret, tranen gelachen...
Maar hoe was dat hier dan, daar heb ik je nog niet over geh..
Ja weet je, ik denk... heb je wel eens een rondvaart gemaakt op zo’n Radarboot door de haven van Rotterdam ? Nee?
Nou er varen er meer dan één namelijk en ik dénk dat wij op de verkeerde boot hebben aangemonsterd.
Hoe dat ??
Ach je weet hoe dat gaat, je sjokt achter de meute aan en zo leek het mij dat wij ongemerkt aan boord waren gegaan met de Reisvereniging DWDOO ( De wereld door onze ogen) of de jongerenafdeling van een ouderenbond want het programma hield in: Polonaise lopen, Tombola, Meezingen met een klein wat schorrig koortje, we verwachtten eigenlijk nog een Bingo maar daar was kennelijk geen tijd voor en oh ja op een groot scherm in de kajuit was een verklede vrouw (kan ook een man zijn geweest) met een mol als pruik, te zien die een zouteloze parodie van onze aftredende koningin ten beste, of eigenlijk ten slechte gaf. Niemand luisterde uiteraard. enne.. ja er was nog een varend optreden van de blusboot van de Rotterdamse haven, je weet wel van die waterstralen waarmee men branden denk te kunnen blussen, wel een boog dan weer geen boog daar hadden onze wiefkes weer flink wat dubbelzinnige gedachten bij, ach ja.., lachen..Heb je wel eens meegemaakt hoe het op zo’n schip klinkt als de motoren worden gestart of gestopt? een kléére herrie joh en juist op die momenten zowel bij de afvaart als bij het weer aanmeren werden de dienstmededelingen gedaan, zodat wij verstoten bleven van alle informatie.... nee .. het was het niet helemaal , hoewel nu ik erover nadenk, iedereen was wel min of meer in paars met rode hoed gekleed, zou het dan toch de goede...
Kan het niet zo zijn dat jullie een béétje blasé zijn geworden, jullie zijn toch een club van 50+ het lijkt mij dat het programma juist...
Ja zeg, nou effe dimmen hé, wij zijn nog niet van de rollators hoor, hoewel ik er wel één heb gespot.. trouwens er moesten ook verschillende Hoeden door een paar potige matrozen van boord worden geholpen maar dat waren WIJ niet hoor stel je voor. Maar.. je hebt wel een beetje gelijk. Het is net als bij Holliday on Ice hé. Het blijft altijd spectaculair, maar een dubbele axel linksom of rechtsom, in een blauw of een rood pakje..... het blijft een dubbele axel en na de derde voorstelling weet je het wel zo´n beetje.
Dus als ik het nou goed begrijp hadden jullie voor dat geld, hoeveel was het ook alweer zo’n 100 euro alles bij elkaar, beter zelf in een bus door Friesland kunnen gaan toeren, een wandeling in het bos van Beetsterzwaag en daarna dineren bij Lauswold ? zoiets ?
Haha.. leuk hoor... hoewel... het idee is eigenlijk wel ter sprake gekomen nu je het zegt.
En waar zal het volgend jaar gaan gebeuren ?
Ja dat is nou het sneue. Geen enkele chapter heeft dat aangeboden, dus wellicht was dit wel de laatste keer, wel jammer eigenlijk. want alle gekheid op een stokje, ik geef het je te doen hoor, het is een organisatie dat wil je niet weten. sponsors zoeken, vóór financieren, verkeer regelen, programma verzinnen en dan maar hopen dat iedereen het nog leuk vindt ook.. Ik zie het ons niet organiseren, zie je het voor je ... zo´n vierhonderd Rode Hoeden op het station ... ze vallen bijkans van het perron...,dan een optocht naar... ja waarheen eigenlijk? het IJstijdenmuseum ??... verkeersregelaars hebben we zeker niet nodig en winkelen na afloop wáár bij de Poiesz ? hou maar op.
Dus.... al met al was het wel een prestatie van de Talented Ladies ? ondanks dat het bij jullie niet hélemaal in de smaak is gevallen ?
Ja.. je hebt een punt, ondanks alles... chapeau Rouge voor de organisatie van de Talented Ladies. En lol en gein hebben we gehad, alleen al met dat maffe spelletje van Rineke tijdens het eindeloos wachten op de lunch, nadat het ontbijt reeds voor zeven uur die ochtend naar binnen was gegaan.
Nou ja, het zit er weer op dus, heb je genoeg alcohol gehad of wil je nog een glas wijn ?
Wel ja `druk mie der nog moar eine in Fokje` na al dat Fries mag het wel even op z´n Gronings toch.
http://www.dichtbij.nl/capelle-krimpen/regio/artikel/2753689/red-hatters-kleuren-en-veroveren-capelle-aan-den-ijssel.aspx