Mes chere femmes rouge.
 
Enkele dagen geleden bereikte mij het verzoek enige woorden te schrijven m.b.t. de festiviteiten rond ons éénjarig bestaan. Hoe dat zo ?.. Pourquoi moi ?. Ben ik de woordvoerder opeens... of de stukkiesschrijver ?
Ik dacht dat .. wie organiseert, die schrijft.
Nou blijkt queen `" en vacance " en is onze vice nu " la présidente " ... en zij is een drukbezette vrouw met een baan en nog vele andere aktiviteiten waaronder een groot huis schoonmaken dat te koop moet worden aangeboden. Nou ja goed manegement betekent..... delegeren... en bovendien,..." gezien jouw schrijverskwaliteiten" ... ja ja gooi er maar wat vleierij tegenaan , kan nooit kwaad.
Alors..
 
(Heb ik eigenlijk al verteld dat in het gezin waar ik ben ingezet als " oma oppas" een "aupair" is opgedoken cq. aangesteld. Een francaise, jawel , een francaise die tijdens het op de kinderen letten "en passant" Engels wil leren....in Drachten.. ja. Nou spreken de heer en vrouw des huizes vloeiend Engels, want werkend voor Amerikaanse bedrijven, dus dat is het probleem niet, maar zij zijn de hele dag afwezig dus.. waar in Drachten kun je nu overdag als totaal niet Engels, of Nederlands laat staan Fries, sprekende francaise ervaring opdoen in die door jouw te willen leren taal vraag ik jullie " un grand problème" dus.
Komt nog bij dat zij mijn frans ( want frans van 50 jaar geleden geleerd en daarna op vakantie niet verder komen dan een kamer of camping bestellen, de boodschappen doen en een "café au lait" op een terras bestellen) niet verstaat en ik het hare ook nauwelijks: Het is dus handen en voeten werk en voor mij maar weer eens in de boeken duiken om e.e.a. op te halen en .. haar in het Engels toe te spreken hetgeen mij wel beter afgaat, maar het haar niet makkelijker maakt.)
 
Maar waar ging dit nu ook alweer over " Oh ja.. " het éénjarig bestaan` van onze club.
Attention maintenant !!.
Het is alweer twee weken geleden dat omsteeks één uur op zaterdag bij het kunstwerk op het stationsplein in Buitenpost een vrolijk schilderij ontstond. Van alle kanten arriveerden rode hoeden met de auto, per fiets of te voet. Het is iedere keer weer een feest om de uitdossingen te zien. Dit keer Gelly met een beeldige , feestelijke rode rok. Een koopje in de kringloop , stak zij vrolijk weer wat ogen uit.. okee.. maar moet de kleding eigenlijk niet paars zijn ?? nou ja een kniesoor .. je weet wel. Lukketine als vanouds weer en mannequin, hoe doe je dat toch ... figuurtje hoor.
We stapten gezwind in diverse voertuigen, zetten koers naar Houwerzijl.. Het Theemuseum.
De entree aldaar was weer "un grand événement" grote ogen van de op het terras verblijvende gasten.
Opmerkelijk hoe makkelijk je je in de vermomming van Red Hat beweegt. Binnen was op verzoek van het organisatie commite de tafel in stijl gedekt en nadat het welkomsdrankje ( heel bijzonder maar ik weet nog steeds niet wat het was) aan een ieder was verstrekt, proostte Queen op ons allen en sprak enkele gedenkwaardige woorden ( die ik me ook niet meer herinner, zat er al alcohol in dat drankje ?)
Hoe dan ook een mooi moment. Daarna de High Tea, daar hoef ik niet over uit te wijden.. High Tea is High Tea, hartig en zoet en veel thee zoals daar zijn..Prinsessen Tea, Chocoprinsessentea ( die was het... ik weet het weer, want er verscheen op het laatst een chocoladefontein) Engelenthee, Hoerathee en ga zo maar door. In de pauze een wandeling door het dorp of het museum, waarbij het e.e.a aan thee of aanverwant aangeschaft kon worden.
De Engelenthee was op helaas, wel was er Hoerathee volop.
Gelukkig die niet aangeschaft want deze bleek achteraf niet te zui..eh niet zo heel erg lekker. Er was weer veel promotiewerk te doen want diverse bezoekers waren natuurlijk zoals altijd nieuwsgierig .
 Queen en Vice waren heel creatief bezig geweest en wij kregen allen een voorbeeld daarvan in het vorm van een Red Hat beker, voorzien van hoed en paarse versierselen, een succes.. dank je wel. Intussen kwam van het restaurant het verzoek een foto van ons groepje te mogen maken voor hun webside. ( denken we wel aan de auteursrechten ? ) en na veel geschuif en gelach een kiekje , ik hoop maar dat het een beetje respectabel is geworden, hoewel respectabel is iets wat wij nou juist niet willen toch..
Tenslotte werd de reis "sans detour" naar Buitenpost aangevangen.
Daarna schijnt er nog een " nazit" geweest te zijn, daar weet ik niets van, was ik in verband met logees thuis niet bij aanwezig, zal best wel weer " trés bien " geweest zijn. Ik weet zowiezo niet veel meer van deze middag ( was het echt thee dat er in die kopjes zat ) alleen maar dat het poepgezellig was. Hebben jullie overigens gezien hoe ik mij zeer stategisch heb "gedrukt" van de groepsfoto ?
Enfin. c´est tout pour ce soir.
De hemel verhoedde dat de volgende aupair een spaanse of zweedse is, dat red ik niet.
Pour maintenant... Adieu