Van breiende Rode Hoeden en de dingen die voorbij gaan
(vrij naar Louis Couperus).
Wat er vooraf ging: Huisgenoot A. trof bij de viskraam Mattie in Buitenpost op zaterdagmorgen Queen en Prinses enigszins verontrust aan. Wat was het geval: Prinses Rita , de gastvrouw van de middag, had geen notie van het aantal vrouwen dat zich in de Voorstraat zou vervoegen.
"Hoeveel stoelen moet ik klaar zetten, heb ik genoeg servies hoe laat beginnen we ook alweer", vragen vragen. 't kwam natuurlijk allemaal goed maar ... ladies, in het vervolg graag
aan-of afmelden aan het organisatie comité is de boodschap.
Enfin, toen ik in de druilige regen in de Voorstraat parkeerde. ontwaarde ik al een rood hoedje, wat zeg ik.. een chique rode "hoofdtooi". Barones Emmy verscheen helemaal in stijl. Bij binnenkomst meerdere rood/paarse ensembles, in de gang een en al bewondering.
De bel ging, er vlogen van schrik enige hoedjes tegen het plafond, zo'n herrie maakt die bel daar in de Voorstraat.
"Ja een groot huis hé, dus een een beetje "bel" hebben we hier wel nodig", sprak Prinses Rita bedaard.
Hoe dan ook al gauw zat de kamer vol en werd de thee ingeschonken. Nynke K.. had voor vier verschillende soorten thee gezorgd, waarvan alleen de "welkoms"- en de vrouwenthee mij zijn bijgebleven .Nadat ieder (behalve barones Emmy, die een verstokt anti-breister blijkt te zijn) van de uitgestalde bollen wol er één tot zich had genomen, nam men serieus de (brei) pen ter hand.
Onder de bezielende leiding van Nynke K, kon men bij de meesten ( niet bij mij.. overigens, ach oma krijgt wat moeite twee dingen tegelijk te doen) al de contouren van een beginnende shawl onderscheiden.
Intussen had barones Emmy zich in de verhaalstoel "genesteld,` alwaar zij van wal stak met een hilarisch waargebeurd verhaal. Het draaide allemaal om een bruiloft op niveau in Engeland op een snikhete dag.
Het geheel leek op en aflevering van Fawlty Towers.met heen een weer geren in hotelkamers, alleen gekleed in ondergoed mét hoed op, een bruiloftgast met opgestroopte mouwen aan het diner omdat zijn colbert twee maten te groot bleek te zijn en een dominee die drie zondagen had staan preken in een colbert dat twee maten te klein was. Kortom een duidelijke verwisseling van twee babies...colberts in dit geval. Intussen gingen de hapjes(hartig) van Lieve en de zoetelingen van Ria en Geertje grif naar binnen en ontstond alweer gauw de jolige Red Hat sfeer. Ucky bleek te solliciteren naar de funktie van voorzitter van "sub-clubjes" tussen haakjes haar "pruik" was ronduit schitterend, evenals het beeldige verengevalletje op het leuke hoofd van Adèle, trouwens er komen voorzichtig al heel wat spectaculaire hoofddeksels. Intussen had queen moeite iedereen bij de les te houden om het programma voor de komende tijd in de steigers te zetten. Uiteindelijk lukte het toch om wat suggesties los te krijgen en was iedereen bereid de organisatie van diverse ondernemingen op zich te nemen.
Het komt allemaal op de mail is de belofte van queen.
Intussen verscheen prinses Rita in `burger` vermomd. Zij herinnerde iedereen eraan betalingsplichtig te zijn en verliet daarna het pand om elders haar opwachting te maken
Nou dat was het dan...., Lutske, Rineke, Tineke, dit relaas is vooral voor jullie. Nynke K. zal waarschijnlijk nog verslag doen, maar zij is erg druk en thuis blijkt het computergebeuren enige storing te vertonen, zodat zij e.e.a. op haar werk in orde zou moeten maken. Dat moet natuurlijk maar uitkomen, vandaar...
Overigens, ondanks uitdrukkelijke waarschuwing van Nynke K om mijn wol netjes neer te leggen omdat het anders een bende zou worden, nou... het is een bende geworden ik ben de hele zaterdagavond bezig geweest de boel te ontwarren, maar..... de shawl is klaar..
 
Veel rood/paarse groeten, LUCE..