NOG 367 NACHTJES SLAPEN EN DAN..... APELDOORN.
 
De afspraak was 8.00 uur bij het station, duidelijk toch ?
Welnee .. daar begon het gedonder al.
In Buitenpost namelijk heb je VOOR het station, ACHTER het station, OP het station en IN het station (Oh nee dat laatste niet meer, dat is al lang geleden, toen was geluk nog heel gewoon).
Dus ja hoor... de helft van de Wiefkes stond bij het kunstwerk ( voor) en de andere helft ter hoogte van de Kringloop (achter), overigens die KL is niet open op zaterdag , wel typerend.. om daar te gaan staan...favoriete winkel toch?
Zullen we bij deze afspreken::::
Op zaterdagen VÓÓR het station bij het kunstwerk, parkeerplaatsen genoeg en op doordeweekse dagen ÁCHTER het station want dan is daar genoeg plaats voor het blik.
Dus....BIJ het station wil dus zeggen ?...allemaal weer bij de les?
Nou daar stond hij dus op zaterdag 12 april.. die oude bergbeklimmer uit Zwitserland. Oranje was hij eigenlijk, niet zo rood als het plaatje, wel antiek, zonder toeters en bellen.
Geen bagagerekken, airbacks, gordels , gps en al dat soort nieuwlichterij, wel.. stuur rechts, dubbelklutsen én eenmaal gestart, nogal lawaaiig, plus een niet al te jonge vriendelijke chauffeur die zonder stuurbekrachtiging het gevaarte rijdend moest zien te houden.
Hij werd eenmaal buiten Buitenpost door onze Tsarina voorzien van een RODE baret , denk daarbij aan de nodige rode en paarse versieringen bij de achterruit en je weet welk gezelschap daar op stap was.
Maar voor de rit werd aangevangen was daar eerst, na alle fourage, kussentjes, plaids te hebben ingeladen, een fotoshoot, en daar staan ze dan hoor:
één Pinky, twee reversibels en 16 rode wiefkes waaronder één gehandicapte ( zelf had ik mij nog niet bij die categorie ingedeeld, maar dat gebeurde direkt bij aankomst in Elburg).
Nadat er diverse echtgenoten, minnaars, andere verwanten en één professionele fotograaf vele plaatjes hadden geschoten, was het tijd voor vertrek. Zoals bij alle “busreizen” is er een duidelijke indeling voorhanden. De meer ingetogen bescheiden personen nemen beschaafd plaats in volgorde van binnenstappen dus te beginnen bij de voorste zitplaatsen, keurig dus... echter je kunt er vergif op innemen.., het jolige luidruchtige deel van onze natie stoomt geheid door naar achteren.
Zo ook bij de Rode Wiefkes. Het was dus wachten op amok.
Voorlopig echter niets aan de hand, we tuften op de snelweg met 70 km per uur ( harder ging het oudje niet) langs verschillende verkeersborden die aangaven dat 120 of 130 km per uur eigenlijk de bedoeling was.
Conversatie lag wat moeilijk vanwege de herrie en koffie drinken was ook een penibele onderneming doordat de vering laten we zeggen niet helemaal optimaal was bij de bochten en verdere verkeershobbels, maar een kniesoor... je weet wel....
Affijn, we bereikten na een stief uurtje Elburg, ontvangst op een plein met koffie en gebak daarna de inmiddels gebruikelijke opening waarvan door provinciale geluidsinstallaties weinig te horen is.
Maar... de intentie is goed en de spirit zat erin. Wat te zeggen over Elburg... ach Elburg een beeldig stadje met veel historie, fraaie muurhuisjes, pittoreske steegjes, bolwerken, haven en vele vele terrassen.
Wandelen door de stad, waar tegelijker tijd de OPEN DAGEN gaande waren, was het volgende deel van het programma, onderweg door diverse ondernemers werden drankjes en vishapjes aangeboden. Bij de haven aangekomen bleek er nog zeker anderhalf uur te overbruggen voor het volgende onderdeel, dus wat te doen ?? TERRAS natuurlijk!!, zo gezegd zo gedaan.
Even terzijde.. “ Het weer”..ja het weer. Ik weet niet of Marjoleine door de organisatie is geraadpleegd over haar bezweringen met kaarsjes in Synagogen, Moskeeën, Kerken, en andere instituten (voor wie dat niet meer weet raadpleeg de notulen van de onderneming naar Borkum)in ieder geval het weer was subliem voor dit gebeuren, het geheel was volledig in het water gevallen bij regen, hoewel... de organisatie had er rekening mee gehouden, want bij vertrek kregen wij allen een licht paarse paraplu met een afbeelding van RODE HOED uitgereikt, het ligt in de lijn van verwachting dat dit attribuut bij regen vóór aanvang van de wandeling ter hand was gesteld.
 
Over de rest : het gezamenlijk lunchen, kan ik kort zijn. Het was voor de 65 euro, te weinig, te vol, te lawaaiig te rommelig.De tafel bij het podium ??? nou op z’n zachts gezegd niet zo cosy, want vlak voor de geluidsboxen van de zanger van zekere leeftijd, die overigens z’n best deed, waren oordopjes geen overbodige luxe.
Maar ach die kniesoor maar weer hè... Gelukkig was er buiten een leuk terras dus nadat Queen en Tsarina klandestien de nodige wijn naar buiten hadden gesmokkeld kwamen we tot rust bij easylistening muziek van twee staatmuzikanten. Zááálig.
Nou en toen de terugreis.. Zoals verwacht, het zooitje ongeregeld voorbij de achterwielen van het oude brikje ging los hoor.
De wijn werd ontkurkt, de zoutjes kwamen langs en de stemming kwam er goed in.
Graag zou ik wat dirty details met jullie willen delen, Reina, Claasje, Geertje en Marjoleine, maar door het voornoemde geluidsvolume van de motor is mij veel ontgaan. Wel viel mij op dat er enige vorm van ontkleding plaats vond en er paarse onderbroeken en rode bh’s aan de orde kwamen, er werden zelfs pogingen ondernemen e.e.a. daadwerkelijk te laten zien diverse kledinglaagjes werden terug geslagen om hetgeen eronder zat aan de openbaarheid prijs te geven.
 
Gelukkig bleek er nog enige terughoudendheid te bestaan en bovendien was de ruimte te krap om een can-can dans te starten. Uiteindelijk zijn we weer heelhuids thuis geraakt. Alle paars/rode spullen intussen weer opgeruimd? inmiddels weer allemaal nuchter?
Geen opgezette voeten meer?
De belevenissen met het thuisfront geëvalueerd ?
Dan maar weer vrolijk voorwaarts naar de volgende happening.
Tot later.
 
Warme groet van jullie notulist Lady Luce.
 
 
ps. Alle lieve Reddies hartelijk dank voor alle aandacht en bezorgdheid voor mijn “handicap” het was een warm bad. Elburg blijkt voor mij een beetje Lourdes te zijn, want ziet... vanochtend loop ik ineens weer beter, minder pijn, ‘t-kan ook een verlate reaktie zijn op alle pillen die ik gister tot mij heb genomen, lijkt mij waarschijnlijker, prijs de dag niet voor de avond.
Niettemin dank jullie wel. LL.